welke parfum past bij mij?

 

We maken elke dag nieuwe herinneringen en geuren, en zijn daar onlosmakelijk aan verbonden. Van bloemig en houtachtig tot oriëntaals, kruidig en fris: laat je verwonderen & betoverende door de geuren van Wolf Parfumeur en ontdek welke parfum het best bij jou past.

 

Smell good, feel good

 

 

Ga mee op ontdekkingsreis en kom erachter welk parfum perfect bij jou past.

Bloemige geuren

Dit is één van de grootste geurfamilies. Het merendeel van onze Damesgeuren zijn (deels) bloemig. Deze familie bevat vele geuren met verschillende bloemen. Al deze bloemen hebben hun eigen geur. Denk aan viooltjes, rozen of jasmijn. Deze parfums worden sterk geassocieerd met verleiding, romantiek en passie. Soms ook mysterieus. Verwen jezelf met een bloemige geur, of geef deze geur cadeau aan je geliefde.

oriëntaalse geuren

Deze geurfamilie bestaat uit warme en sensuele geuren. Ingrediënten als musk, vanille, kaneel, kruiden en balsem zorgen voor een verleidelijke en intense geur.

De familie wordt vaak gecombineerd met exotische bloemen en kruidige noten.
Als je van warme geuren houdt met een sensueel karakter is dit helemaal jouw geurtype.

 

houtachtige geuren

De geuren uit deze familie zijn vaak erg warm. Ze doen je denken aan de geuren van het bos, hout en mos. Dit wordt soms gecombineerd met een lichte bloemengeur. Je kan hierbij denken aan warm

sandelhout of juist meer aan droger en scherper cederhout.

 

Frisse geuren

Frisse parfums staan er om bekend zich snel te verspreiden naar je omgeving. Heerlijk licht en absoluut verslavend. Een fris parfum bevat veelal een waterachtige en zuivere essentie en is daarom een ideale geursoort om overdag te dragen. Onze frisse geuren bestaan vaak uit een mix van eikenmos, bergamot en patchouli. Soms aangevuld met een bloemige geur.

 

fruitige geuren

Bloemige geuren worden dikwijls als het meest vrouwelijke type parfum gezien. Het zijn de wat meer zoete en poederige geuren die sterk geassocieerd worden met verleiding, romantiek en passie. Soms ook mysterieueze geuren. Verwen jezelf met een bloemige geur, of geef deze geur cadeau aan je geliefde.

leerachtige geuren

deze geurfamilie heeft veel verschillende elementen. dit kan bloemig zijn of juist meer rokerig. het parfumeren van leervoor een prettige geur, is het begin van parfumerie. Bij deze familie kun je denken aan de geur van honing, hout en rook.

citrusgeuren

citrusgeuren zijn tijdloos. bij deze groep horen verschillende vruchten. citroen, limoen, mandarijn, bergamot, sinaasappel of grapefruit. deze citrusingrediënten worden vaak gecombineerd met aromatische en bloemige noten. 

Topnoot

0-15 minuten 

 

De topnoot is de geur die je ruikt wanneer je een parfum net opgespoten (of gesmeerd) hebt.

Die vervliegt heel snel, gemiddeld binnen 15 minuten, waardoor hij plaatsmaakt voor de volgende noot. (hartnoot). De topnoot heeft vaak een van de volgende geuren:

●Fris en fruitig (vaak citrus)

●Bloemig

●sommige aromatische kruiden

 

hartnoot

20-60 minuten

Nadat de topnoot is vervlogen komt de vollere hartnoot te voorschijn die ietsjes langer blijft zitten, tot gemiddeld een uur.

Nadat ook deze geur vervliegt maakt hij plaats voor de laatste noot, de basisnoot.

 

De geurnoten volgen elkaar niet helemaal achterelkaar op.

De functie van de hartnoot is vooral om de topnoot langzaam iets meer pit te geven en een geurbasis te vormen waar de basisnoot langzaam op land. De hartnoot hoeft daarom op zichzelf niet lekker te ruiken, maar doordat het de topnoot en basisnoot om zich heen heeft ruik je bijna niet helemaal in zijn eentje.

De Hartnoot bevat afhankelijke van de parfum een van de volgende geuren.

●Bloemig

●kruidig

●sommige fruiten

 

basisnoot

6 uur

 

Zoals de naam het al zegt, vormt de basisnoot de basis van de parfum. Dit is uiteindelijk de geur waarvan je hem zal herkennen en de geur die het langst blijft zitten,

gemiddeld tot wel 6 uur, maar afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten kan dit nog veel langer zijn.

Vandaar ook dat basisnoten uit sterk en vol ruikende ingrediënten bestaat.

Basisnoten bestaan vaak uit de volgende geuren:

●oriëntaalse geuren

●houtige geuren

●sommige kruiden